fbpx

Overlijden melden

Overlijden melden

Neem na een overlijden de tijd om samen met je familie te bespreken wat voor jullie belangrijk is en door wie je je wilt laten begeleiden, mocht je die keuze nog niet gemaakt hebben. Het staat je vrij om je eigen uitvaartbegeleider te kiezen, ook als je een uitvaartverzekering hebt. Wil je verzekerd zijn van voortdurende liefdevolle, persoonlijke en adequate ondersteuning, ongeacht jouw budget? Bel me dan, ik ben dag en nacht bereikbaar. We werken samen aan de organisatie en invulling van het afscheid, waarbij jullie keuzes leidend zijn.

Overlijden thuis melden

Wanneer jouw dierbare thuis is overleden, neem dan de tijd om eerst op jouw manier afscheid te nemen en direct betrokkenen op de hoogte te stellen. Bel dan de huisarts. Bij de vaststelling van een natuurlijke dood stelt deze een verklaring van overlijden vast, die nodig is om aangifte van overlijden te doen bij de gemeente. Deze aangifte kan ik voor je doen.

Overlijden in het ziekenhuis melden

Is jouw dierbare in het ziekenhuis overleden dan hoef je geen huisarts te bellen, maar is het wel goed om mij meteen te bellen voor overleg zodat wij je wensen kunnen bespreken. Als je bijvoorbeeld je dierbare thuis of elders wilt laten verzorgen en opbaren, kan ik binnen drie uur vervoer regelen. Dat bespaart mortuariumkosten in het ziekenhuis.

Opbaring

Het is tegenwoordig absoluut mogelijk om jouw dierbare thuis in de best mogelijke condities op te baren en daarnaast zijn er ook mogelijkheden om een 24-uurs of familiekamer in een rouwcentrum te regelen. In beide gevallen is er volop ruimte om tijdens de week van het afscheid dichtbij jullie geliefde en dichtbij bij elkaar te zijn. Dit helpt bij het rouwproces en geeft jullie de kracht om tijdens het afscheid samen sterk te staan.

Voor meer informatie, aarzel niet om mij te bellen op 06-29555545.

Meer mogelijkheden

Inspiratie

Lees alles over de laatste levensfase in ‘Tenslotte’

Lees verder

‘Afscheid is niet alleen verdriet; het is vooral liefde’

Lees verder

Direct contact met mij opnemen

Laat je bericht achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan