fbpx

Regio-uitgave Tenslotte is uit!

Regio-uitgave Tenslotte is uit!

BLOG | 19 februari 2024

Heel trots ben ik op de verschijning van de allereerste regio-uitgave van het magazine Tenslotte Noord-Holland | West-Friesland op 26 november 2023. Deze regionale editie is het resultaat van een samenwerking tussen Monique Branse, initiatiefneemster van Stichting JouwLaatsteLevensfase en het landelijke magazine Tenslotte, en Esther Ritman van Dichtbij levensafronding & uitvaartbegeleiding.

Tenslotte

Er bestond in Noord-Holland nog geen gespecialiseerd magazine over de laatste levensfase. De laatste levensfase heeft niet alleen betrekking op de palliatieve en/of terminale fase, maar begint op het moment dat iemand geconfronteerd wordt met de eindigheid van het leven op korte of lange termijn. Door een diagnose, ontwikkeling van de ziekte en/of ouderdom.

Tenslotte is bedoeld om op een lichte en benaderbare wijze de facetten die met de laatste levensfase te maken hebben bespreekbaar te maken en het behoud van de eigen regie bij belangrijke levenskeuzes te vergroten. Veel mensen hebben moeite met praten over de dood, over hun angst voor verlies van zelfstandigheid en levenskwaliteit door ziekte of ouderdom, over medische wensen of grenzen en over persoonlijke uitvaartwensen. Het gratis magazine Tenslotte staat vol met interviews, tips en informatie, en maakt een netwerk van expertise zichtbaar waarvan velen het bestaan niet of onvoldoende kennen.

Tenslotte Noord-Holland | West-Friesland laat niet alleen zien wat er allemaal mogelijk is in de laatste levensfase, maar doorbreekt ook een taboe: praten over de laatste levensfase en de dood. Het zet aan tot bewustwording, het voeren van gesprekken en verbinding. Samen met elkaar maken we het verschil.

Mocht je één of meerdere exemplaren van Tenslotte Noord-Holland | West-Friesland willen ontvangen of mij wilt uitnodigen om een lezing of interactieve workshop te geven, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Bekijk hier het online magazine.

Deel dit bericht op:

Direct contact met mij opnemen

Laat je bericht achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan