fbpx

Ontmoeten

Ontmoeten

De dood is een vitaal onderdeel van je leven en is dus belangrijk om over te praten en je op voor te bereiden. Ik bied je graag een vrijblijvende ontmoeting aan om al jouw wensen en vragen over jouw laatste levensfase en je uitvaart te inventariseren, je nader te informeren over mijn werkwijze en inspiratie en mogelijkheden dichterbij te brengen waarvan je mogelijk nog niet op de hoogte bent.

Ont-moeten

Deze ontmoeting kan een ont-moeting zijn door nu al over je keuzes en wensen te praten met betrekking tot de periode voor, tijdens en na jouw afscheid, en stappen te ondernemen om ook jouw naastbestaanden daarin te betrekken en te ontzorgen. Afhankelijk van je wensen en behoeften zijn er verschillende mogelijkheden om opvolging te geven aan onze ontmoeting.

Voorgesprek

We kunnen de ontmoeting benutten als voorgesprek voor een uitvaart. We gaan heel concreet aan de slag gaan om jouw of jullie wensen voor de uitvaart in kaart te brengen. We inventariseren wat jullie zelf al hebben vastgelegd en wat er nog geregeld kan en moet worden om de uitvaart volgens jullie wensen vorm te geven. Na ons gesprek stuur ik jou/jullie een verslag en een kostenbegroting.

Mochten jullie naar aanleiding daarvan besluiten de begeleiding van de uitvaart aan mij toe te vertrouwen, neem ik iedere 5 jaar of binnen de afgesproken termijn weer contact op. Wanneer de begeleiding begint (omdat er iemand is overleden, of omdat duidelijk is geworden dat de uitvaart in beeld komt) maken we nieuwe afspraken.

Afscheidsplan

Als tijdens onze ontmoeting blijkt dat er sprake is van een beperkte levensverwachting en er op emotioneel, praktisch, financieel, medisch en juridisch gebied van alles op je afkomt, kunnen we samen werken aan het opstellen van een afscheidsplan. Dit geeft jou en je naasten rust.

We staan niet alleen stil bij alles wat wat er op korte termijn geregeld moet worden en welke specialistische hulp je daarvoor kunt inschakelen, maar ook bij wat voor jou persoonlijk belangrijk is om af te ronden tijdens je laatste levensfase. Dit kan van alles zijn. We kunnen praten over waar je tegenop ziet en hoe we daar rust in kunnen brengen, waar je gelukkig van wordt als je dat nog kunt doen, wie je het liefst om je heen zou willen hebben en waar je wilt zijn als het einde nadert, welke mogelijkheden er zijn om zolang mogelijk thuis verzorgd te worden tijdens de palliatieve en terminale fase, én uiteraard hoe je je afscheid vorm wilt geven. We trekken hier 5 à 6 uur voor uit en ik leg jullie afscheidsplan vast in een overzichtelijk document.

De laatste levensfase

Als er nog geen sprake is van urgentie, is het ontzettend waardevol om al tijdens de laatste levensfase ook de tijd te nemen om bewust bezig te zijn met wat je op persoonlijk gebied zou wil afronden of ondernemen. Ik kan je hierbij gedurende een langere periode begeleiden.

We trekken 10 sessies van een uur voor dit traject uit. De wensen voor de uitvaart en het opstellen van een afscheidsplan kunnen uiteraard ook onderdeel zijn van dit traject. Ik leg je plannen voor de laatste levensfase vast in een overzichtelijk document. Voor de uitvoering maken we aparte afspraken en betrekken we waar nodig specialisten uit mijn netwerk.

Voor het maken van een afspraak klik hier. Mijn tarieven vind je hier.

Meer mogelijkheden

Inspiratie

Lees alles over de laatste levensfase in ‘Tenslotte’

Lees verder

‘Afscheid is niet alleen verdriet; het is vooral liefde’

Lees verder

Direct contact met mij opnemen

Laat je bericht achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan